Tekstschrijvers

Bedrijven en zelfstandig ondernemers nemen steeds vaker een tekstschrijver in dienst om voor hun teksten te zorgen. Teksten zijn van groot belang, omdat het de manier is waarop bedrijven en ondernemers zich kunnen presenteren naar potentiƫle klanten en opdrachtgevers. De meeste tekstschrijvers verzorgen de inhoudelijke teksten voor nieuwsbrieven, brochures en jaarverslagen. Ook houden ze zich vaak bezig met de websites, door deze van unieke en gerichte informatie te voorzien.

Freelance tekstschrijver
In Nederland en Belgiƫ werken de meeste tekstschrijvers freelance. Dat wil zeggen dat ze in te zetten zijn door meerdere opdrachtgevers. Een tekstschrijver die als freelancer werkt heeft dus geen vaste baas en dus ook geen vaste inkomsten. Wel is hij vrij om in zaken te gaan met wie hij maar wil. De freelance tekstschrijver stelt vaak samen met de opdrachtgever een plan op. Gedurende een afgesproken tijd gaat hij aan het werk met de opdrachten.

Vacature voor tekstschrijvers
De meeste bedrijven hebben al een tekstschrijver in dienst. Veel vacatures in de branche zijn er dan ook niet te vinden. Wel kun je vaak vacatures vinden voor redactie- en redigeerwerk, maar dat verschilt van tekstschrijven. Omdat de banen niet voor het oprapen liggen, kiezen veel tekstschrijvers voor een eigen bureau. Als freelancer halen ze moeiteloos opdrachten binnen, want er is altijd vraag naar nieuwe teksten.

Kosten
De kosten voor een freelance tekstschrijver lopen nogal uiteen. Het ligt vaak ook aan de kwaliteit van een schrijver, hoeveel hij of zij voor zijn diensten vraagt. Beginnende auteurs zullen vaak minder vragen om zich te bewijzen. Professionele schrijvers vragen soms wel het tienvoudige. Bedragen van rond de 200 euro per uur zijn bij hen geen uitzondering. Gemiddeld gezien vraagt een tekstschrijver om en nabij de 60 tot 80 euro.

Tekstschrijver online
Ook de tekstschrijver is online. Op het internet kun je de meeste tekstschrijvers terugvinden. Via hun eigen website presenteren ze hun werkzaamheden. Zo kun je ook makkelijk met ze in contact komen. Je kunt de tekstschrijver via zijn website benaderen. De meeste schrijvers geven de optie om vrijblijvend een prijsopgaaf te maken. Tevens kun je je wensen duidelijk maken en informeren naar de mogelijkheden.